Van hoef- en grofsmid naar landbouwmechanisatie bedrijf

Het begon allemaal op 16 Mei van het jaar 1904. Jan E. Pries begon als hoef en grofsmid. Ook had hij zich toegelegd op de markt van het kachel maken. Een kwart eeuw later werd de afdeling landbouwwerktuigen toegevoegd aan het bedrijf. Door de aanhoudende vraag naar reparaties aan deze machines werd besloten om de landbouwwerktuigen- afdeling op te zetten. De werkzaam- heden omstreeks 1950 bestonden uit: reparaties machines, hoefbeslag, waterleiding, kachels, zinkwerk, fietsen, brommers, elektrisch, motoren bouwen en tractoren. Een aantal jaren later, omstreeks 1954, werd de smederij aan de Smidsweg 21 te Koudum gekocht. Vooreerst werd het pand gebruikt als opslag. Later werd het geheel verbouwd en aangepast. In 1972 is de zaak gesplitst en is het bedrijf verder gegaan met onderhoud van tractoren, landbouwmachines, melkmachines, boerenwerk en waterleidingen-onderhoud. Tevens is het bedrijf vanaf de zeventiger jaren tot heden geori├źnteerd op de verkoop en reparatie van landbouwwerktuig-machines, tractoren, gazonmaaiers en kleine constructies.

Het huidige bedrijf…

Landbouwmechanisatie bedrijf J. Pries en Zn. uit Koudum is een veelzijdig landbouwmechanisatie bedrijf. De twee gebroeders Jacob en Max Pries bieden U kwaliteit, betrouwbaarheid en persoonlijke service. Bij Landbouwmechanisatie bedrijf J.Pries en Zn. kunt u terecht voor reparatie en onderhoud aan diverse soorten machines voor industrie, land- en tuinbouwmechanisatie en tuin en park. Het bedrijf kent een rijke traditie in de agrarische- technische dienstverlening. Met onder meer een omvangrijke onderdelenvoorraad en een magazijn met handgereedschap, een uitstekende werkplaats en een vakkundige servicedienst. In het onderdelen magazijn bevinden zich de meest gangbare onderdelen voor diverse machines. Daarnaast is er een groot assortiment van universele onderdelen van bijvoorbeeld lager series tot draadeinden. Eigenlijk te veel om op te noemen. Door continu te streven naar hoogstaande kwaliteit – in techniek en in dienstverlening – heeft landbouwmechanistatiebedrijf J. Pries en Zn. het dealer schap verworven van het indrukwekkend topmerk zoals Krone. Verder leveren zij ook Redrock, New Holland, Case, Vicon, Trioliet, Peecon en Stoll. Stuk voor stuk namen die klinken en die garant staan voor kwaliteit. Naast bovengenoemde activiteiten kunt u bij het bedrijf terecht voor de aankoop van nieuwe of gebruikte machines. Er word een breed programma van allerlei soorten tractoren en landbouwwerktuigen aangeboden.

Service en kwaliteit daar draait het om!

Het bedrijf beschikt over een ruime werkplaats, uitgerust met:

  • Een vermogenstester om tractoren te testen en eventuele gebreken te kunnen vaststellen.
  • Apparatuur om hydraulische systemen te testen en te repareren.
  • Een pers om hydraulische slangen e.d. te repareren.
  • Machines voor constructie werkzaamheden.
  • Messenslijpbank voor het slijpen van invoermessen.
  • Magazijn met veel bevestigingsmaterialen.

In de werkplaats kan voor u worden onderhouden en/ of gerepareerd:

  • De meeste soorten land- en tuinbouwwerktuigen.
  • Vorkheftrucks.
  • Tuin & parkmachines.

Indien u niet in staat bent om zelf naar onze werkplaats te komen, beschikt het historische bedrijf over een service bus, zodat Landbouwmechanisatie bedrijf J. Pries en Zn. op uw bedrijf en reparaties kunnen uitvoeren. Kortom een bedrijf met visie, kwaliteit, betrouwbaarheid en persoonlijke service.